Owcze Klimaty na Warmii

369628288_276808991759685_1734041633902660407_n

Gospodarujemy na Warmii od 2002roku.

Mąż zajmuje się produkcją roślinną, a ja zwierzęcą.

W 2015 roku zajęliśmy się hodowlą owiec rasy kamienieckiej. Mając już około 250 sztuk swoich owiec dokupiliśmy doświadczalne stado uniwersyteckie z Bałcyn - ok 350 sztuk.

Na dzień dzisiejszy utrzymujemy ok 1100szt owiec 

Od 4 lat postawiliśmy na sprzedaż jagnięciny w Polsce pod własną marką Można u nas kupić przyprawione mięso na grila, patelnię lub do upieczenia - np. szaszłyk z udźca jagnięcego, burger jagnięcy, comber, kotlet czy gicze jagnięce. Mamy w ofercie również różne wędliny z baraniny - słynne już salami z baraniny,

kabanosy baranie czy warmińską kiełbasę z zielonym pieprzem, pieczemy

też pasztety jagnięce, rolady, robimy konserwy - BARAN W PUSZCE.

Przygotowujemy także gotowe dania w słoiku - wątróbkę jagnięcą, gicze w

sosie własnym, a w sezonie jesienno-zimowym również bigos na jagnięcinie

i galert jagnięcy.

Budujemy rynek odbiorców promując jagnięcinę i poszerzając ofertę o jajka, drób, warzywa i owoce.

Najlepszą reklamą są dla nas klienci, którzy raz spróbują i już zawsze wracają

+48 501 268 538 (Katarzyna Malicka)

dk_maliccy@wp.pl

Skontaktuj się z nami

captcha