Owcze Klimaty na Warmii
Gospodarujemy na Warmii od 2002roku.
Mąż zajmuje się produkcją roślinną, a ja zwierzęcą.
W 2015 roku zajęliśmy się hodowlą owiec rasy kamienieckiej. Mając już około 250 sztuk swoich owiec dokupiliśmy doświadczalne stado uniwersyteckie z Bałcyn - ok 350 sztuk.
Na dzień dzisiejszy utrzymujemy ok 1100szt owiec
Od 4 lat postawiliśmy na sprzedaż jagnięciny w Polsce pod własną marką Można u nas kupić przyprawione mięso na grila, patelnię lub do upieczenia - np. szaszłyk z udźca jagnięcego, burger jagnięcy, comber, kotlet czy gicze jagnięce. Mamy w ofercie również różne wędliny z baraniny - słynne już salami z baraniny,
kabanosy baranie czy warmińską kiełbasę z zielonym pieprzem, pieczemy
też pasztety jagnięce, rolady, robimy konserwy - BARAN W PUSZCE.
Przygotowujemy także gotowe dania w słoiku - wątróbkę jagnięcą, gicze w
sosie własnym, a w sezonie jesienno-zimowym również bigos na jagnięcinie
i galert jagnięcy.
Budujemy rynek odbiorców promując jagnięcinę i poszerzając ofertę o jajka, drób, warzywa i owoce.
Najlepszą reklamą są dla nas klienci, którzy raz spróbują i już zawsze wracają
+48 501 268 538 (Katarzyna Malicka)