WARMIACZKA Malinowa, to naturalny, rzemieślniczy owocowy kwas chlebowy.
Połączenie delikatnie słodkiego, kwaśnego, soczystego smaku maliny wraz z chlebowymi nutami, idealnie gasi pragnienie i nawadnia nawet w upalne dni. Dzięki naturalnej fermentacji ma właściwości probiotyczne i zawiera żywe kultury bakterii Levilactobacillus brevis.
POLKA WARMIACZKA Malinowa to naturalne napoje na zakwasie żytnim, których podstawą jest kwas chlebowy, warzone z dodatkiem owoców malin. Wspierają mikrobiom, są niskoenergetyczne i wolno dojrzewające – leżakują minimum kilka tygodni od warzenia zanim będą mogły cieszyć Twoje podniebienie, a kiedy dojrzeją, unoszą w bąbelkach wykwintne nuty aromatu owoców, wspomagając Twój układ odpornościowy.
POLKA WARMIACZKA Malinowa, to naturalne napoje na zakwasie żytnim, które dzięki naturalnej fermentacji wspierając mikrobiom jelitowy, nagazowują się samoistnie i długo dojrzewają.
Wypiekane własnoręcznie przez pracowników POLKI suchary żytnie w połączeniu z hodowanym przez nas naturalnym zakwasem żytnim dają unikalny aromat i zapewniają, że żywe kultury bakterii Levilactobacillus brevis będą wspomagać Twój układ trawienny i odpornościowy, zaś przyjemność picia zostanie w pamięci smaku.
Dojrzewając uszlachetnia swój smak, młody jest delikatny i lekko słodkawy, a z upływem czasu staje się jeszcze bardziej wykwintny!
Napoje POLKA WARMIACZKA zawierają żywe kultury bakterii kwasu mlekowego. Najlepiej przechowywać je w warunkach chłodniczych.
Skład: Woda, cukier trzcinowy, cukier brzozowy fiński (ksylitol), słód żytni, maliny liofilizowane, ekologiczna mąka żytnia, słód jęczmienny, naturalny zakwas razowy żytni.
Wartość odżywcza napoju w 100 ml produktu.