Ekologiczny kwas chlebowy wytrawny

Drukuj
Cena sprzedaży 7,60 zł
Rabat
Price / kg:
Opis

Kwas chlebowy ekologiczny - kwaśny smak w stylu EKO. Ekologiczny brat kwasu wytrawnego. Te same właściwości zdrowotne. Inne nuty smakowe zawdzięcza starannie dobranym słodom ekologicznym.  Jesteś EKO? Musisz skosztować! Składniki ekologiczne: woda, cukier trzcinowy, słód żytni, mąka żytnia, słód jęczmienny.

  • Fermentowany na zakwasie żytnim - Nasz kwas warzymy na zakwasie żytnim. Tym samym, z którego wypieka się najzdrowsze chleby na świecie.
  • Naturalny probiotyk - Według badań wykonanych przez laboratorium J.S. Hamilton, nasz kwas chlebowy zawiera prawie 4 miliardy bakterii fermentacji mlekowej w 100 ml. Sprawozdanie z badań jest dostępne na naszej stronie: manufakturakwasu.pl
  • Zawiera żywe kultury bakterii Lactobacillus - Laboratorium J.S. Hamilton zidentyfikowało w naszym kwasie chlebowym szczepy bakterii probiotycznych Lactobacillus pentosus/plantarum/paraplantarum. Raport z badań znajdziesz na naszej stronie: manufakturakwasu.pl
  • Smaczny i orzeźwiający - Młody kwas chlebowy to lekko kwaśne nuty z domieszką słodyczy. W miarę dojrzewania nabiera bardziej zdecydowanego charakteru. Spróbuj sam. Taki, jak lubisz.
  • Niskokaloryczny - Butelka 0,33 l naszego kwasu chlebowego wytrawnego zawiera mniej niż 49.5 kcal. To niewiele  więcej niż w połówce jabłka.
  • Bezalkoholowy - Kwas chlebowy zawiera mniej niż 0,5% alkoholu, co według polskiego ustawodawstwa kwalifikuje go do napojów bezalkoholowych. Niewielkie ilości alkoholu w kwasie chlebowym powstają na skutek naturalnej fermentacji.

Kwas chlebowy z naszej Manufaktury zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego. Należy przechowywać go w warunkach chłodniczych.