Kwas chlebowy WARMIAK
Kwas chlebowy WARMIAK, to naturalny, rzemieślniczy kwas chlebowy.
Tradycyjny i aromatyczny, idealnie gasi pragnienie i nawadnia nawet w upalne dni. Charakteryzuje się karmelowymi i palonymi nutami uzyskanymi dzięki ręcznie wypiekanym sucharom żytnim. Dzięki naturalnej fermentacji ma właściwości probiotyczne i zawiera żywe kultury bakterii Levilactobacillus brevis.
Rzemieślniczy kwas chlebowy WARMIAK – kwaskowy z nutą karmelu dzięki unikalnemu procesowi fermentacji zakwasem żytnim. Wspiera mikrobiom jelitowy, jest niskoenergetyczny i wolno dojrzewający – leżakuje minimum kilka tygodni od warzenia, zanim będzie mógł cieszyć Twoje podniebienie, a kiedy dojrzeje, unosi w bąbelkach wykwintne nuty aromatu, wspomagając Twój układ odpornościowy.
Kliknij przycisk “Dodaj do koszyka” i złóż zamówienie na wybraną liczbę butelek przepysznego i w 100% prawdziwego kwasu chlebowego do picia w wygodny i szybki sposób. Zachęcamy też do zapoznania się z pozostałymi produktami dostępnymi w naszej ofercie. Polecamy m.in. oryginalny sos vinaigrette.
Rzemieślniczy, razowy kwas chlebowy do picia – napój o wyjątkowym smaku i właściwościach
Oferowany przez nas napój rzemieślniczy kwas chlebowy klasyczny WARMIAK to nic innego jak prawdziwy razowy kwas chlebowy do picia, który dzięki naturalnej fermentacji nagazowuje się samoistnie i długo dojrzewa. Wypiekane własnoręcznie przez pracowników POLKI suchary żytnie w połączeniu z hodowanym przez nas naturalnym zakwasem dają unikalny aromat i zapewniają, że żywe kultury bakterii Levilactobacillus brevis będą wspomagać Twój układ trawienny i odpornościowy, zaś przyjemność picia zostanie w pamięci smaku. Dojrzewając, nasz kwas chlebowy na zakwasie żytnim uszlachetnia swój smak, natomiast młody jest delikatny i lekko słodkawy. Z upływem czasu staje się jeszcze bardziej wykwintny! Kwas chlebowy do picia zaskakuje swoim smakiem i właściwościami zdrowotnymi na każdym etapie dojrzewania i cieszy podniebienia swoich miłośników na całym świecie. Jako producent kwasu chlebowego oferujemy napój, który zdecydowanie wyróżnia się spośród wyrobów konkurencji.
- Fermentowany na zakwasie żytnim – napój warzony jest na zakwasie żytnim z ekologicznej mąki. Tym samym, z którego wypieka się najzdrowsze chleby na świecie.
- Wspiera mikrobiom jelitowy – przebadana technologia wytwarzania jakiej używamy pozwala nam na osiągnięcie prawie 2 miliardów żywych bakterii fermentacji mlekowej w butelce napoju.
- Zawiera żywe kultury bakterii Leviactobacillus brevis – WARMIACZKA zawiera szczepy bakterii probiotycznych m.in Levilactobacillus brevis czy Pediococcus parvulus.
- Smaczny i orzeźwiający – młody napój to lekko kwaśne nuty z domieszką słodyczy. W miarę dojrzewania nabiera bardziej zdecydowanego charakteru. Spróbujesz – polubisz !
- Niskokaloryczny – butelka 0,33 l zawiera mniej niż 73 kcal.
Napoje POLKA WARMIACZKA zawierają żywe kultury bakterii kwasu mlekowego. Najlepiej przechowywać je w warunkach chłodniczych.
Skład: Woda, cukier, słód żytni, mąka żytnia, słód jęczmienny, zakwas żytni razowy.
Wartość odżywcza napoju w 100 ml produktu.
- Wartość energetyczna: 84 kj/ 20 kcal
- Tłuszcz: 0 g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 4,1 g
- W tym cukry: 2,4 g
- Błonnik: 0,4 g
- Białko: 0,2 g
- Sól: 0 g