Miód rzepakowy 1,2 kg
Opis
Miód Rzepakowy
Miód pochodzi z warmińskich ekologicznych upraw rzepaku.
Smak i zapach - łagodny.
Właściwości Miodu Rzepakowego:
- Wzmacnia serce i siłę jego skurczu.
- Powoduje rozszerzenie naczyń wieńcowych serca, co poprawia dotlenienie i odżywienie go oraz zapobiega schorzeniom miażdżycowym.
- Z uwagi na wysoką zawartość glukozy – łatwo przyswajalnej przez organizm, stanowi wartościową odżywkę regeneracyjną w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego.
- Usuwa wodę z tkanek i przyczynia się do zmniejszenia obrzęków.
- Stosowany zewnętrznie, w przypadku oparzeń, zapobiega tworzeniu się pęcherzy i związanych z nimi infekcjami. Przyspiesza proces ziarninowania a w następstwie gojenia ran.
Skład Miodu:
- Cukry: glukoza, fruktoza.
- Kwasy organiczne: jabłkowy, cytrynowy, glukonowy, winowy, mlekowy, bursztynowy.
- Aminokwasy: alanina, leucyna, glutamina, arginina, metionina, aspargina, cystyna.
- Witaminy: B2, B1, PP, B6, H, A, C, D, H, K.
- Enzymy: inwertaza, amylaza, katalaza, fosfataza, oksydaza glukozy.
- Biopierwiastki: potas, fosfor, magnez, sód, żelazo, miedź.