Tradycyjna Wędzarnia Warmińska Jarek Parol :
Od najmłodszych lat rodzice wszczepiali mi zamiłowanie do natury – do wody w szczególności. Każde wakacje spędzaliśmy żeglując po warmińskich i mazurskich jeziorach, z wędką zawsze obecną na pokładzie ?
Nasze gospodarstwo usytuowane jest 15 km od Olsztyna, w malowniczej wsi Kaborno. Znajdują się tu źródła bijące krystalicznie czystą, zimną wodą mające swoje początki już w XVII w.
A pierwsze pozwolenie na hodowlę gospodarstwo uzyskało w 1987 roku i od tego czasu można tu złapać pstrąga oraz inne ryby.
Wędzone ryby gościły u nas w domu od zawsze - to dlatego tradycyjny piec wędzarniczy z czerwonej cegły związanej glinką szamotową jest sercem Tradycyjnej Wędzarni Warmińskiej. Sekretem niepowtarzalnego smaku naszych wędzonek jest sposób ich przygotowania - bez sztucznych dodatków, aromatów, słodzików i konserwantów, na podstawie receptur sprzed lat.
+48 604 886 534