Nasza wspólna historia rozpoczęła się już w 2009 roku, kiedy to dwoje ludzi z miasta rozpoczęło studia na jednej z uczelni w Skierniewicach na specjalizacji warzywnictwo- sadownictwo. To były niesamowite lata, przepełnione wiedzą teoretyczną, którą bardzo chcieliśmy wcielić w

życie. Od początku marzyliśmy, by stworzyć gospodarstwo produkujące zdrową, ekologiczną

żywność. Kupno ziemi na Mazurach było wielkim wyzwaniem, ale kiedy zobaczyliśmy okolice pól

grunwaldzkich i Park Krajobrazowy Wzgórz Dylewskich – we Frygnowie, wiedzieliśmy, że to będzie nasze miejsce.

Z roku na rok rozwijaliśmy się, zwiększając ofertę warzyw i owoców. W gospodarstwie zamknęliśmy cały cykl produkcyjny. Produkujemy własną rozsadę warzyw.

Od 2011 roku jesteśmy certyfikowanym gospodarstwem ekologicznym o numerze PL-EKO-01-

009225 (Ekogwaracja). Obecnie uprawiamy truskawki w gruncie i w tunelach foliowych oraz warzywa, takie jak: dynia, cukinia, ogórek, papryka, por, pomidor, kapusta, burak ćwikłowy, jarmuż, fenkuł, brukiew i kalarepa. Należymy do Stowarzyszenia Ekołan. Od 2021 roku poszerzyliśmy swą działalność o przetwórstwo, w zakresie suszarnictwa.

Naszymi głównymi produktami są przekąski: skórki owocowe i skórki warzywne, mieszanki kompotowe i inne. Suszone są one ciepłym powietrzem, nie zawierają żadnych barwników, konserwantów i barwników.

Nasze produkty docierają do klientów indywidualnych, którzy mogą je kupić bezpośrednio u nas w gospodarstwie oraz na Hali Spiżarni Warmińskiej, a od niedawna również w formie wysyłkowej

+48 603 545 949

reszkajoanna@wp.pl

Skontaktuj się z nami

captcha