Kwas chlebowy WARMIAK, to naturalny, rzemieślniczy kwas chlebowy.
Tradycyjny i aromatyczny, idealnie gasi pragnienie i nawadnia nawet w upalne dni. Charakteryzuje się karmelowymi i palonymi nutami uzyskanymi dzięki ręcznie wypiekanym sucharom żytnim. Dzięki naturalnej fermentacji ma właściwości probiotyczne i zawiera żywe kultury bakterii Levilactobacillus brevis.
Rzemieślniczy kwas chlebowy WARMIAK – kwaskowy z nutą karmelu dzięki unikalnemu procesowi fermentacji zakwasem żytnim. Wspiera mikrobiom jelitowy, jest niskoenergetyczny i wolno dojrzewający – leżakuje minimum kilka tygodni od warzenia, zanim będzie mógł cieszyć Twoje podniebienie, a kiedy dojrzeje, unosi w bąbelkach wykwintne nuty aromatu, wspomagając Twój układ odpornościowy.
Kliknij przycisk “Dodaj do koszyka” i złóż zamówienie na wybraną liczbę butelek przepysznego i w 100% prawdziwego kwasu chlebowego do picia w wygodny i szybki sposób. Zachęcamy też do zapoznania się z pozostałymi produktami dostępnymi w naszej ofercie. Polecamy m.in. oryginalny sos vinaigrette.
Oferowany przez nas napój rzemieślniczy kwas chlebowy klasyczny WARMIAK to nic innego jak prawdziwy razowy kwas chlebowy do picia, który dzięki naturalnej fermentacji nagazowuje się samoistnie i długo dojrzewa. Wypiekane własnoręcznie przez pracowników POLKI suchary żytnie w połączeniu z hodowanym przez nas naturalnym zakwasem dają unikalny aromat i zapewniają, że żywe kultury bakterii Levilactobacillus brevis będą wspomagać Twój układ trawienny i odpornościowy, zaś przyjemność picia zostanie w pamięci smaku. Dojrzewając, nasz kwas chlebowy na zakwasie żytnim uszlachetnia swój smak, natomiast młody jest delikatny i lekko słodkawy. Z upływem czasu staje się jeszcze bardziej wykwintny! Kwas chlebowy do picia zaskakuje swoim smakiem i właściwościami zdrowotnymi na każdym etapie dojrzewania i cieszy podniebienia swoich miłośników na całym świecie. Jako producent kwasu chlebowego oferujemy napój, który zdecydowanie wyróżnia się spośród wyrobów konkurencji.
Napoje POLKA WARMIACZKA zawierają żywe kultury bakterii kwasu mlekowego. Najlepiej przechowywać je w warunkach chłodniczych.
Skład: Woda, cukier, słód żytni, mąka żytnia, słód jęczmienny, zakwas żytni razowy.
Wartość odżywcza napoju w 100 ml produktu.